L’Àrea Residencial Especial de la riera de Can Solé afecta directament el municipi, especialment la Colònia Güell

PROGRÉS presenta al·legacions per a millorar la qualitat de l'ARE
i els efectes sobre el nostre municipi

Ens vam assabentar de l’existència de l’ARE cinc dies abans que acabés el termini per presentar al·legacions. El govern municipal no en va informar el poble, ni les entitats, ni l’oposició, traint així l'esperit de l’ARE que demana ser conegut per tothom a fi de poder-hi presentar al·legacions.

En el poc temps que teníem PROGRÉS va elaborar tota una sèrie d’al·legacions que
ara us volem explicar.

Aquest ARE significa 31.000 m2 de sostre construït més equipaments, quan en el Pla General Metropolità (PGM) del 2004 eren 23.486 m2 més equipaments. Evidentment ja fa anys que la Ciutat Cooperativa necessita més equipaments. Ara s'hi farà un nou mercat, un equipament comarcal de recerca i zones d'esbarjo entre d'altres... i més pisos.

NO SEMBLA QUE LA MOBILITAT PREOCUPI MASSA A QUI HA REDACTAT L'ARE. Ara la BV-2002 entre St. Vicenç del Horts i St. Boi de Llobregat ja està col·lapsada. Si es contrueixen uns 3.000 habitatges a St. Vicenç, 490 al Llor, 220 a la riera de Can Solé, més els 1.250 de l'Entorn de la Colònia Güell i el nou Hospital Comarcal, la circulació serà impossible.

Per tant, demanem que s’hi inclogui un bon estudi de mobilitat global de tota la zona del marge dret del Llobregat entre St. Vicenç i St. Boi i no fer més edificació sense un pla de millora de les carreteres i del transport públic. Cal fer una reflexió global sobre el territori metropolità.

SEMBLA QUE EL NOSTRE MUNICIPI NO NECESSITI RES. L’ARE fa l’efecte d’estar pactat entre l'INCASOL (Generalitat) i l'Ajuntament de St. Boi i que el nostre govern municipal (PSC/ERC) hi ha tingut poca cosa a dir, ja que cobreix necessitats de serveis ben legítimes de la Ciutat Cooperativa, però cap de les nostres. No ens falten serveis ? No podríem revifar la fàbrica si hi hagués una bona mobilitat? Que no ens cal, potser, restaurar l’escola i d’altres edificis modernistes? Per altra banda els redactors de l'ARE no han tingut en compte els plans de l'entorn ja existents com són els de la fàbrica de la colònia Güell i el parc agrari.

NO PERMET REFER LA RIERA COM A CONNECTOR BIOLÒGIC. La col·locació dels equipaments i serveis limita la intenció de refer la riera com a corredor-connector entre les estribacions nord Garraf i plana del Llobregat, prevista en anteriors convenis i, a més, suprimeix una part de la corona verda de protecció del conjunt historico-monumental de la colònia Güell.

NO CONSTA ENLLOC QUE EL RCD ESPANYOL HA DE PAGAR DESPESES D'URBANITZACIÓ com també estava pactat en anteriors convenis. El cas és que si l'Espanyol no paga ho pagarem entre tots o bé la urnanització serà de pitjor
qualitat.

Vet aquí els trets fonamentals de les al·legacions presentades a la Comissió Territorial d’Urbanisme de Barcelona. En definitiva demanem la reformulació del Projecte i del Planejament en els termes concrets indicats.

---------
Més informació aquí

0 Comments: